sperantaresita.org

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

livestream

Watch live streaming video from speranta_resita at livestream.com

Sase ani de har si binecuvantare

Şase ani de har şi binecuvântare

"Aduceţi-vă aminte de zilele de la început"

Evrei 10 :32/a

Ziua de 20 ianuarie 2002, va rămâne un punct de referinţă în istoria Bisericii Speranţa, fiind ziua care a marcat dedicarea locaşului de rugăciune şi începutul acestei biserici.

Deşi eram în plină iarnă cu un ger necruţător, a fost un început frumos, pentru că în inimile celor credincioşi era căldura dragostei lui Cristos, Domnul nostru. Era acea « dragoste dintâi », care clocotea în inimile tuturor şi care ne motiva să fim plini de râvnă şi entuziasm. Era dragostea « turnată prin Duhul Sfânt în inimile noastre »,care ne aduna la închinare cu multă bucurie, ne motiva la slujire fără murmur şi la o viaţă de mărturie frumoasă în lume.

Citeşte mai departe: Sase ani de har si binecuvantare

BOTEZUL DOMNULUI

Botezul Domnului

Matei 3:13-17

Actul botezului este un eveniment important in viata Domnului Isus, care marchează începutul misiunii Sale publice ca Mesia pe acest pământ.
Până aici, Domnul şi-a petrecut cei treizeci de ani locuind cu familia la Nazaret.
Cand lucrarea lui Ioan era în plin avânt, Domnul Isus a înteles că este timpul potrivit să iasă din anonimat şi să vină la Ioan pentru a fi botezat –vs.13 “Atunci a venit Isus din Galilea la Iordan, la Ioan, ca să fie botezat de el”.
Misiunea lui Ioan era tocmai aceasta, să pregătească calea pentru Mesia spre inimile oamenilor, propovăduind botezul pocăinţei şi de a-L identifica şi prezenta apoi naţiunii.
Să privim la patru semnificaţii importante ale botezului Domnului Isus:

Citeşte mai departe: BOTEZUL DOMNULUI

Anul Domnului 2oo8

Anul Domnului 2oo8

S-a mai încheiat un an. Un an în care Domnul şi-a arătat mila şi îndurarea Sa faţă de noi. Dar din păcate trebuie să constatăm că în anul care s-a scurs tot mai puţini au fost cei dornici de a se implica în lucrarea lui Dumnezeu. În schimb pe zi ce trece suntem tot mai mult tentaţi să răspundem binecuvântărilor Domnului cu un interes în creştere pentru bunăstarea şi agoniseala efemeră a acestei vieţi. Şi toate acestea întorcând spatele misiunii încredinţate nouă de Dumnezeu pe acest pământ.

Horoscopul chinezesc califică acest an ca fiind anul şobolanului. Pe de altă parte noi creştinii spunem că tocmai am intrat în anul  Domnului 2008. Eu mă întreb ce facem noi cu adevărat pentru ca 2008 să fie anul Domnului?

Conform tradiţiei trecerea dintre ani ne dă ocazia de a face tot felul de bilanţuri şi angajamente pentru noul an. Cred ar trebui să ne evaluăm relaţia cu Dumnezeu, eforturile în slujire, timpul acordat lui Domnului cât mai des şi tot odată să ne străduim să devenim tot mai aproape de ceea ce doreşte Domnul să fim. De aceea, acolo unde Dumnezeu a îngăduit să fim, trebuie să ne implicăm în lucrare căutând ca în fiecare zi să facem mai mult pentru răspândirea Evangheliei. Cu cât implicarea în Biserica Domnului este mai mare, cu atât şi dorinţa de slujire creşte, acesta devenind principalul scop în viaţă. Astfel vom avea o viaţă împlinită şi vom putea fi cu adevărat mulţumitori.

Sustinere in rugaciune

Sustinere in rugaciune!

Catre cei sfinti chemati sa faca parte dintr-un popor sfint si o semintie imparateasca,har si pace de la Domnul Isus Christos sa fie peste voi si bucuria mintuirii sa va umple inimile!
  Va trimit aceasta scrisoare din Roma cu dorinta de a ne sustine in rugaciune ca Domnul cel ce este Suveran in tot universul sa-si proslaveasca Numele Sau cel Sfint peste noi cei pe care pentru un timp El ne-a asezat pe pamintul Romei!

Citeşte mai departe: Sustinere in rugaciune

Indemn la multumire

Îndemn la mulţumire
Haide-ţi să ne oprim pentru un moment din alergarea haotică de zi cu zi, să nu mai spunem că nu avem timp şi în aceste momente să-I mulţumim lui Dumnezeu.
Să-I mulţumim:
 • Pentru tot ce e în jurul nostru, pentru toată creaţia Sa.
 • Pentru tot ce ne-am dorit şi am primit, pentru tot ce nu ne-am dorit şi Dumnezeu ne-a dăruit
 • Pentru grija Sa de a nu ne da ceea ce ne dorim şi nu ne este de folos sau chiar ne este dăunător
 • Pentru toate încercările menite să ne întărească.
 • Pentru toate lucrurile ce au scopul de a ne deschide ochii şi de a sădi în noi înţelepciune de la Dumnezeu.
 • Pentru alte mii de lucruri ce ni se întâmplă zilnic şi doar Domnul ştie de ce şi a căror semnificaţie o desluşim mai târziu.
Prin credinţă să avem convingerea că toate lucrurile sunt îngăduite de El şi pentru  aceasta să-I mulţumim.

Dacă citiţi aceste rânduri şi simţiţi nevoia să-I spuneţi Domnului “MULŢUMESC” vă rog să fiţi alături de noi la această sărbătoare şi să ne lăsaţi şi nouă un gând, un îndemn de mulţumire la adresa de e-mail: contact@sperantaresita.org

Cugetul curat

Cugetul curat
"Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie "

1 Petru 2:1

Pentru că în lucrarea lui Dumnezeu nu poate interveni, satan încearcă să oprească sau măcar să o zădărnicească folosindu-se de multe elemente tactice şi practice. Caută să abată pe cei răscumpăraţi de la calea vieţii deoarece toţi cei răscumpăraţi sunt:

 • O preoţie aleasă şi aceştia aduc jertfe duhovniceşti dar satan încearcă în toate felurile să pângărească jerfa pentru ca Dumnezeu să nu o poată primi.

 • O preoţie Împărătească, care vesteşte puterile minunate ale lui Dumnezeu, însă satan nu suportă acestă lucrare de lărgire a Împărăţiei, de aceea încearcă să pună piedici şi oprelişti.
 

Citeşte mai departe: Cugetul curat

Omul – fiinta creata de Dumnezeu

Omul – fiinţă creată de Dumnezeu
Geneza 1:26 – 31
1. Trupul – a fost făcut din ţărâna pământului şi este prima parte de creaţie a omului. Geneza 2:7a

Modul în care Dumnezeu l-a făcut pe om, nu ne este cunoscut. Cercetările analizelor chimice moderne arată că în corpul omului se regăsesc aceleaşi elemente pe care le conţine pământul: sodiu, carbon, fier, apă, etc.
 

Citeşte mai departe: Omul – fiinta creata de Dumnezeu

A doua venire a Domnului Isus

Timpurile de azi şi a doua venire a Domnului Isus
Evenimentele din ultimul timp mă determină să constat că în tot mai multe situaţii intoleranţa şi agesivitatea depăşesc limita verbală şi se finalizează cu acţiuni ce mă fac să mă gândesc la profeţiile Domnului Isus despre a II-a venite a Sa.
 • Crimele din Statele Unite, considerată ca fiind una din cele mai sigure ţări.
 • Doar un om peste a cărui minte a pus stăpânire deavolul putea să facă asemenea gesturi.
 • Acţiunile teroriste a sinucigaşilor care trăiesc doar pentru a semăna teamă şi panică şi de a ucide cât mai mulţi semeni.
 • La noi în ţară speram ca odată cu trecerea timpului politica să fie făcută de oameni cu frică de Dumnezeu, conduşi de principii morale, pentru care să fie un fapt de cinste şi demnitate o funcţie de conducere în stat. Politica a ajuns să fie un mijloc de parvenire, o posibilitate de a acumula bunuri materiale. La 17 ani de “libertate” tot mai mulţi oameni trăiesc pentru această viaţă, singura lor dorinţă este de-aşi crea propriul “Rai”, aici pe pământ şi aceasta prin orice mijloace. Au construit un sistem prin care socetatea să depindă în totalitate de ei şi aceasta doar spre profitul lor, de exemplu: pentru a te angaja într-o instituţie publica, pe orice post, este necesar “să ceri ajutorul” politicenilor.

Citeşte mai departe: A doua venire a Domnului Isus

Incercarile ce au menirea de a ne intari

Încercările ce au menirea de a ne întări

Avem o problemă cu privire la suportul tehnic pentru transmiterea serviciilor din biserică. Tehnicenii din cadrul firmei care ne pune la dispoziţie serviciile de internet au constatat că problema este din cauza echipamentelor sale. Problema nu a avut o rezolvare pâna acum poate din cauza complexităţii acesteia sau poate din cauza lipsei de interes, nu ştiu. Avem promisiuni că această situaţie se va rezolva în scurt timp, chiar acum se lucrează la rezolvarea ei.

Citeşte mai departe: Incercarile ce au menirea de a ne intari

Postul biblic si rugaciunea

Postul biblic şi  rugăciunea
Matei 6:16-18
Postul din perspectiva biblica inseamna abstinenta benevola si totala de la hrana necesara trupului, pe o perioada determinata de timp(o zi sau mai multe),cu scopul de a ne dedica mai mult rugaciunii, pentru probleme specifice, cum ar fi, anumite situatii limita, calauzire si protectie, pocainta si trezire spirituala etc.
Biblia ne arata ca postul era practicat de cei credinciosi si in Vechiul Testament.Astfel Moise sta pe munte in prezenta lui Dumnezeu 40 de zile(Ex.24 :18). Ziua ispasirii era pentru poporul Israel o zi de post si pocainta inaintea lui Dumnezeu. Pe vremea lui Ezra si Neemia postul era o practica in Israel(Nem.1:4;9:1).

 

Citeşte mai departe: Postul biblic si rugaciunea

Garantia care aduce linistea

Garanţia care aduce liniştea

Nu de puţine ori vedem neputinţa nostră, în situaţii şi împrejurări diferite, de a soluţiona problemele cu care ne confruntăm. Aceasta datorită faptului, că puterile noastre, pe care ne bizuim sânt limitate şi insufuciente pentru nevoile ce le avem. Neputinţa aceasta o experimentăm când trecem prin necazuri, suferinţe, boli, neajunsuri, lipsuri sau chiar când suntem în situaţia de a sluji într-un fel sau altul lui Dumnezeu.
 

Citeşte mai departe: Garantia care aduce linistea

Interviu cu Alin POP

«Merge-ţi în toată lumea!» trebuie să rezoneze puternic în inima fiecărul creştin

Alin POP, viitorul păstor al Bisericii Baptiste “Speranţa” Reşiţa ne-a spus câteva lucruri despre el şi planurile sale cu privire la slujire în Biserica noastră. 

Poţi să ne spui câte ceva din biografia ta?
Dumnezeu a hotărât să mă nasc în familia Rodicăi şi a lui Vasile Pop, la 25 Noiembrie 1984 în oraşul Pentroşani, jud. Hunedoara, având o surioară mai mare cu aproape doi ani, Alina. După un an de zile, datorită unor schimbări legate de slujba tatălui meu, ne-am mutat la Lupeni, o localitate apropiată, circa 20 de km. Acolo am urmat cursurile şcolii generale nr. 2, atât ciclul primar, cât şi cel gimnazial, terminând în anul 1999. În toamna aceluiaş an, am păşit pentru prima dată în clasa  a IX-a A, la Grupul Şcoloar Industrial Lupeni, unde am gustat farmecul celor 4 ani de liceu. Am terminat liceul în anul 2003, obţinând şi specializarea în Electronică si Automatizări.  În paralel cu şcoala, pentru că nu electronica a fost pasiunea mea, am urmat diferite cursuri de studiu de canto si chitară, având mai mulţi profesori  îndrumători.  
 

Citeşte mai departe: Interviu cu Alin POP

Ești aici: Home Meditatii