Corul Barbatesc

Posted in Formatii Corale

 Lucrarea de slujire a corului bărbătesc al Bisericii Creştine Baptiste “Speranţa” Reşiţa s-a conturat pe la începutul anului 2004, la aproximativ doi ani de la deschiderea acestei biserici în cartierul Govândar.
În cadrul corului bărbătesc al Bisericii Noastre slujesc 50 de fraţi, iar dirijorul corului este Nicolae Moldovan, cel care în urmă cu peste 30 de ani a pus bazele primului cor bărbătesc in Biserica Baptistă Nr.1 din Reşiţa de la acea dată.

 
 
Repetiţiile corului bărbătesc se desfăşoară săptămânal. Cu această ocazie se pregătesc programele din biserică şi se repetă cântările din repertoriul care cuprinde mai multe tematici (laudă şi închinare, evanghelizare, servicii de înmormântare, sărbători creştine, etc.).

Corul bărbătesc slujeşte în cadrul serviciilor de închinare ale bisericii ori de câte ori este nevoie, iar în grupuri mai mici(cvartet, octet), participă la diferite servicii de evanghelizare în biserici din zona Comunităţii de Banat.
O activitate deosebită a corului bărbătesc este slujirea în cadrul serviciilor de înmormântare, ocazie potrivită de a-L face cunoscut pe Domnul celor nemântuiţi.
De asemenea, biserica se bucură şi se închină Domnului împreună cu corul bărbătesc şi cu ocazia sărbătorilor creştine, sau ocazionale ale bisericii.
 
 În toamna anului 2004 corul bărbătesc reunit, al bisericilor baptiste din Reşiţa, a sărbătorit 30 de ani de slujire neîntreruptă. Cu această ocazie s-au evocat o serie de momente deosebite trăite de această formaţie corală în mod deosebit din perioada comunistă, în diferite misiuni de evanghelizare în biserici din ţară (Bucureşti, Brăila, Timişoara, Arad, Oradea, Lugoj, Caransebeş, Haţeg, Deva etc.), iar după revoluţia din decembrie 1989, chiar şi în Republica Moldova. A fost o frumoasă sărbătoare de mulţumire.
În vara anului 2005, corul bărbătesc reunit, a participat la o campanie de evanghelizare organizată pe stadionul din Orşova, ocazie cu care şi-a adus un aport deosebit la succesul acelei evanghelizări.
Ne rugăm lui Dumnezeu să însufleţească această lucrare în continuare şi facem şi pe această cale o invitaţie fraţilor tineri din Biserica Creştină Baptistă “Speranţa” Reşiţa să se implice în slujirea corului bărbătesc.