Petrica DUGULESCU final de misiune

Posted in Evenimente

Petrică DUGULESCU - final de misiune
În seara zilei de 3 ianuarie 2008 Domnul a hotărât că Petrică DUGULESCU, păstor, evanghelist, poet creştin şi-a îndeplinit misiunea pe acest pământ şi a hotărât să-l cheme la El.

Noi cei din Biserica Creştină Baptistă "Speranţa" Reşiţa nu putem decât să-i mulţumim Domnului pentru râvna şi puterea cu care fr. Dugulescu a mărturisit Evanghelia şi să ne amintim de ultimul measaj pe care ni l-a transmis Dumnezeu prin Petrică DUGULESCU în 30 septembrie 2007

30.09.2007-Petrică Dugulescu Mesaj audio
 
30 septembrie 2007
fr. Dugulescu la Reşiţa
<< Pastorul Petru Dugulescu a incetat din viata in data de 3 ianuarie 2008 la Spitalul Judetean din Timisoara, in urma unui stop cardio-respirator.

Petru Dugulescu s-a nascut in data de 18 noiembrie 1945 la Chelmac, judetul Arad intr-o familie de credinciosi evanghelici. L-a marturisit in apa botezului pe Isus Cristos ca Mantuitor in anul 1965, iar la 3 august 1969 s-a casatorit si a fost binecuvantat cu 4 copii.
 
A fost pastor baptist in regimul comunist. A slujit la Biserica Baptista din Hateg intre anii 1974-1986, iar din data de 1 martie 1986 pana in anul 2002 a fost pastor la Biserica Baptista Betel din Timisoara. Din anul 2004 a inceput lucrarea misionara in zona Calea Sagului, unde a deschis Biserica Baptista Eclesia.
 
A fost apreciat ca fiind un luptator al Revolutiei, un erou al libertatii si in decembrie 1989 a rostit impreuna cu multimea adunata in fata Operei rugaciunea Tatal Nostru, fiind recunoscut ca un lider spiritual.
 
Din dragostea sa pentru persoanele aflate in nevoie, Petru Dugulescu a infiintat Asociatia „Isus Speranta Romaniei”. Credinta si dragostea pentru oameni l-au motivat sa caute resurse pentru sustinerea proiectelor asociatiei. Copiii orfani i-au fost aproape de suflet si au facut parte din viata lui, astfel ca in anul 1992 a infiintat Casa Fratii lui Onisim, care de curand a implinit 15 ani. Tot „tata Dugu”, cum spun baietii de la Onisim, a deschis un azil de batrani si fete handicapate la Hateg, asigurand de asemenea hrana zilnica pentru 40 de batrani din Timisoara.
 
Petru Dugulescu a fost primul pastor baptist care a fost ales in Parlamentul Romaniei in calitate de deputat pentru doua mandate consecutive, incepand cu anul 1992 pana in anul 2000. El a cautat sa-L faca cunoscut pe Dumnezeu cat mai mult, fiind fondatorul Grupului de Rugaciune in Parlamentul Romaniei.
 
O parte din experientele sale traite in timpul slujirii de pastor se regasesc in cele doua volume autobiografice, „Ei mi-au programat moartea” si „Democratie si persecutie”. Incercand sa defineasca propria slujire pentru Dumnezeu, Petru Dugulescu si-a asternut gandurile pe hartie si le-a transpus in minunatele volume de poezii Calatorii enigmatici si Apus de Mileniu. Scrierile sale transpun in cuvinte credinta, dragostea si devotiunea pentru Dumnezeu.
 
In timpul anilor de slujire pastorala si sociala a fost laureat cu o serie de premii nationale si internationale, printre cele mai importante fiind titlul de “Ambasador al Pacii” oferit de Interreligious and International Peace Council, laureat cu premiul “Freedom Fighter Award” (“Luptator pentru libertate”) de American Freedom Festival, declarat cetatean de onoare in 4 state americane, recent numele sau fiind inclus in Enciclopedia Personalitatilor din Romania.
 
Corpul neinsufletit a fost depus la Biserica Eclesia din Timisoara, situata pe strada Mures nr.3, unde cei care doresc pot sa ii aduca un ultim omagiu vineri si sambata intre orele 18 si 20, iar duminica dimineata va fi un serviciu divin tot in cadrul aceleasi biserici. Duminica de la ora 18 corpul neinsufletit va fi depus la Biserica Betel din Timisoara, situata pe strada Adi Endre. Ultima slujba religioasa va avea loc luni, 7 ianuarie, ora 13 la Biserica Baptista Betel, cortegiul funerar indreptandu-se la Cimitirul Eroilor. Inmormantarea va avea loc luni, 7 ianuarie 2008 la Cimitirul Eroilor din Timisoara.>>

www.isussperantaromaniei.ro