Ordinare Virgil GHERAN si Lucian HERGANE

Posted in Evenimente

Duminica, 20 februarie 2011, in serviciul de seara au fost adusi si incredintati in mina Domnului doi frati slujitori ai Domnului in Biserica Speranta, Virgil GHERAN si Lucian HERGANE, care de multi ani si-au consacrat viata slujirii in biserica. Cei doi frati au depus in fata bisericii marturii persoanle despre slujirea lor de pana acum si dorinta de a fi mai departe lucratori pentru largirea Imparatiei Lui Dumnezeu.

Fratele Virgil va sluji ca diacon, avand in continuare responsabilitati cu privire la administrarea Bisericii Speranta si fiind totodata casierul bisericii iar fratele Lucian va sluji in cadrul filialei bisericii noastre dinTerova.

 

Fratele Virgil a marturisit ca a venit la credinta odata cu construirea bisericii nr.1, la care a contribuit si la primul botez la marturisit pe Isus Christos ca Domn si Mintuitor al sau. A intrat imediat si in slujire si si-a propus cit sanatatea ii permite sa fie nelipsit si la timp in casa Domnului. A lucrat si la construirea bisericii Speranta si face parte din echipa bisericii care contribuie la largirea Imparatiei lui Dumnezeu. A lucrat si la construirea altor biserici evanghelice si doreste sa slujeasca in continuarie cu tot ce poate.

Fratele Lucian a aratat ca trebuie sa urmam modelul lui Isus care a trimis ucenicii sa raspindeasca Evangheliei. Acest lucru la determinat si pe el sa mearga in satele din jurul Resitei, pe ulite si prin case si sa cheme lumea la mintuire. Roadele au aparut si a luat fiinta biserica din Terova. La Clocotici de asemenea oamenii sint dornici sa auda Cuvintul lui Dumnezeu, dar lucratorii sunt putini. Munca nu este usoara, diavolul pune mereu piedici si lucratorii sint ca niste miei in mijlocul lupilor dar Dumnezeu da izbinda si ii intareste.

Pentru acest serviciu special s-a citit textul din Faptele Apostolilor 6:1-15

Diaconia este slujirea prin predicarea Cuvintului dar si slujirea in aspectele sociale. Oamenii in general vor sa fie slujiti dar Isus Christos a venit sa slujeasca nu sa fie slujit.

Portretul slujitorilor adevarati:

-slujesc oricind si oriunde nevoia o cere

-sunt disponibili pentru orice munca dupa nevoile bisericii

-slujesc cu multa dedicare

-slujesc cu ceeace au fara ezitare chiar daca posibilitatile sunt reduse.(ex.Moise avea doar un toiag si era gingav,Ghedeon avea doar o sabie si a biruit ,apostolii au fost oameni simplii dar au avut Cuvintul lui Dumnezeu in inima.