Cinci suflete L-au marturisit pe Dumnezeu in apa botezului

Posted in Evenimente

Duminică 20 martie 2011 a fost o zi specială pentru Biserica Speranța Reșița deoarece cinci suflete și-au predat viața Lui Dumnezeu mărturisind acest lucru prin Botez.

La acest serviciu de Botez invitat special afost fratele păstor Petrică BULIGA în Biserica Betel din Timișoara.

  • Fratele Buliga ne-a vorbit din Evanghelia după Matei 28:16-20, explicându-ne despre porunca dată de Domnul Isus ucenicilor săi la ridicarea spre Cer și faptul că Botezul este important datorită:

-        dovezilor istorice și biblice: propovăduirea lui Ioan Botezătorul și botezul practicat de Ioan  cu care a fost  botezat  chiar și Domnul Isus,

-        semnificației botezului:

1.      fiind un act de ascultare față o poruncă a Lui Dumnezeu,

2.      este o reprezentare simbolică a unei schimbări care s-a produs în interior, în suflet,

3.      este o identificare cu Domnul Isus Cristos,

4.      este un mijloc de întărire spirituală,

5.      este o mărturie a unui cuget curat.

 

  • În seara de duminică 20 martie 2011 bucuria a continuat în Biserica Speranța Reșița prin aducerea înaintea Lui Dumnezeu în rugăciune a noile suflete care s-au predat de dimineața prin mărturisirea credinței lor în apa botezului. Cuvântul Domnului  a fost vestit de fratele păstor Gabi Păun din Biserica Valeapai din cartea Geneza capitolul 28:10-17.

Fratele Gabi ne-a invitat la ”Pauza de pocăință” luând exemplul lui Iacov, care trebuia să se pocăiască de trecutul lui, de faptele lui și față de fratele său. Ca și Iacov  am fost chemați să medităm la pocăință, având în față scara care i s-a arătat în vis lui Iacov, aflată era între cer și pământ, iar Dumnezeu era în cer și era gata să ofere prosperitate, binecuvântare și protecție tuturor celor care urcau trepele scării.