Sami TUTAC - O INTREBARE IN NOAPTE (CAT MAI ESTE DIN NOAPTE?)

Posted in Evenimente

In ziua domnului in seara de 09.11.2014, biserica a fost slujia de fr. Sami Tutac, pastor al Bisericii Betel Timisoara.

Textul citit a fost din ISAIA 21:11-12 iar mesajul a fost intitulat  "O INTREBARE IN NOAPTE (CAT MAI ESTE DIN NOAPTE?)"

Intunericul simbolizeaza viitorul necunoscut
din 1940 pana acum au fost 3 nopi:
 - noaptea nazista
 - noaptea comunista
 - noaptea coruptiei/imoralitatii

In ultima noapte biserica are o influenta tot mai scazuta fiind tot mai slaba in societate. Ce mai mare infulenta o are mass media care vinde iluzii.

Omul intreaba cat mai este din noapte. Dar exista o speranta care este si raspunsul strajerului: vine dimineata. Aceasta este speranta pe care biblia o arata. Speranta este in Isus care este lumina. La inviere el a invins intunericul.

In raspunsul strajerului este si o avertizare. Dupa dimineata vine din nou noaptea. Biblia este realista si nu propovaduieste doar dimineata ci si noaptea (necazurile , bolile...).

In Romani 8:28-29 se spune ca Dumnezeu face ca toate lucrurile sa se intample intr-un anumit fel. Lucrurile nu ies dupa planul nostru pentru ca Dumnezeu nu promite asa ceva. Speranta noastra se bazeaza doar pe Dumnezeu care este suveran. In final el face ca toate lucrurile sa fie conform planului sau si totodata ele sa lucreze impreuna. Priveste viata ca pe o "prajitura". Nu lua ingredientele (evenimentele) separat pentru a nu pica in depresie. Priveste totul impreuna pentru ca toate lucrurile sa lucreze spre binele tau.

Strajerul adreseaza o invitatie pentru om. Dupa dimineata il cheama din nou in noapte sa vina sa discute si sa raspunda la intrebari. Domnul Isus ne cheama in fiecare noapte sa vorbim cu el. Oricat de dens este intunericul Domnul Isus asculta si raspunde omului.

 

Dumnezeu doreste ca sa infuntam intunericul prin comunicarea cu el. Pentru orice intrebare exista raspuns din parea strajerului.