Istoricul nasterii Bisericii Crestine Baptiste "Speranta" Resita

Posted in Istoric

Naşterea Bisericii Creştine Baptiste "Speranţa" Reşiţa

Serviciul festiv de dedicare a acestei Case de Rugăciune a avut loc pe 20 Ianuarie 2002, fiind un eveniment cu o rezonanţă deosebită pentru oraşul Reşiţa. Biserica, organism spiritual viu care functionează în această cladire nouă, s-a constituit într-un spirit de pace şi bună înţelegere prin opţiunea personală şi benevolă a unor membri din sânul Bisericii mamă, Biserica Baptista nr.1 şi se numeşte Biserica Creştină Baptistă “Speranţa” Reşiţa. Păstorirea ei fiind preluată de fratele Mihai MIHUŢ.


Fie ca prin lucrarea şi mărturia ei, această nouă Biserică Baptistă născută prin Harul lui Dumnezeu, să fie o binecuvântare să aducă speranţa şi mantuirea în multe inimi şi familii din Reşiţa şi nu numai. A Dumnezeului nostru să-I fie toată slava pentru veci de veci 
 
 În anul 1989, pe 17 decembrie, dupa zeci de ani de răbdare şi rugăciune, Biserica Baptistă Nr.1 din Reşiţa, trăia bucuria inaugurării noului locaş de rugăciune de pe str.Victoriei nr.13. După acest moment istoric în viaţa bisericii, care a coincis şi cu căderea comunismului în ţara noastră, lucrarea lui Dumnezeu a cunoscut un progres deosebit şi în Reşiţa. Astfel numărul membrilor bisericii a ajuns în scurt timp la peste 1000, iar noul locaş de închinăciune a devenit neîncăpător la serviciile de duminică.  
 În anul 1993, la solicitarea conducerii Bisericii, autoritatile locale ne-au dat în folosinţă gratuită pe o perioadă de 99 de ani, un teren cu o suprafaţă de 1200 mp pentru a construi o nouă casă de rugăciune în zona oraşului nou, Lunca Bârzavei, unde trăieşte jumătate din populaţia oraşului şi nu exista nici o biserică evanghelică. Situaţia economică precară a oraşului Reşiţa, care a afectat financiar şi biserica, ne-a determinat să amânăm mereu de la an la an, începerea acestei noi lucrări. Am început să ne rugăm lui Dumnezeu pentru această problemă, fiind conştienţi că este o mare oportunitate dar şi provocare pe care El ne-o pune în faţă şi am început în acelaşi timp să adunăm fonduri prin donaţiile membrilor bisericii.
 
 În anul 1998 am fost înştiinţaţi de primaria oraşului că dacă nu începem construcţia, suntem în pericol să pierdem ceea ce Dumnezeu ne dăduse în dar, terenul pentru construcţie. Ne-am adus aminte atunci de cuvintele Scripturii din Eclesiastul 11:4 ”Cine se uită după vânt, nu va semăna şi cine se uită după nori nu va secera”, dar şi de faptul că avem un Dumnezeu mare ale cărui resurse sunt inepuizabile şi ceea ce El începe, duce la bun sfârşit. În toamna aceluiaşi an, Biserica hotărăşte să înceapă această nouă lucrare, iar pastorul Mihai Mihuţ preia responsabilitatea coordonării ei. Cu banii adunaţi din donaţiile credincioşilor am reuşit să plătim proiectul pentru construcţie, iar în vara anului 1999 am primit autorizaţia de construcţie.  
 
Dumnezeu a lucrat în chip minunat şi la momentul oportun. Prin mijlocirea misionarului Larry Carnes de la I.M.B. Biserica Baptistă Nr.1, a intrat în parteneriat cu o biserică baptistă din Greenvile, Carolina de Sud, „Edwards Road Baptist Church”,  păstorită de un om al lui Dumnezeu deosebit, Dr. Steve Corts şi împreună am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect spre gloria lui Dumnezeu. La realizarea acestei frumoase lucrări şi-au mai adus aportul din punct de vedere financiar, biserici baptiste române din Statele Unite, precum şi zeci de familii de credincioşi baptişti plecaţi din biserica noastră şi care trăiesc în Statele Unite, sau în alte locuri. De remarcat este şi contribuţia membrilor bisericii, care au jertfit timp, energie, sănătate şi bani, precum şi a grupului de surori care fără plată, au pregatit zilnic hrana pentru muncitori. Menţionam de asemenea aportul fratelui Virgil Gheran specialist în construcţii, care a asigurat asistenţa tehnică zilnică la şantierul bisericii. Dumnezeu să le răsplătească tuturor după bogăţia harului Său.

Clădirea are o sală de închinare de 550 locuri şi un corp anexă cu săli pentru alte activităţi spirituale.