Evolutia Bisericii

Posted in Istoric

Evoluţia Bisericii Baptiste "Speranţa" Reşiţa de la inaugurare până în prezent

Biserica Creştină Baptistă "Speranţa" Reşiţa, s-a născut din sânul Bisericii Baptiste Nr.1 şi şi-a început existenţa, practic cu ocazia dedicării casei de rugăciune construită în Reşiţa, cartier Govândar, Al.Mărghitaş, nr.5/a, eveniment care a avut loc la 20.01.2002.

 
 Numărul membrilor care au optat să facă parte din această biserică nouă, la data respectivă a fost de 436. În marea lor majoritate aceşti fraţi şi surori, îşi aveau domiciliul in Govândar, deci in zona bisericii noi.

Dumnezeu a binecuvântat lucrarea în decursul celor cinci ani şi la numărul iniţial de membrii, s-au mai adăugat 114 persoane, care l-au primit pe Domnul Isus şi L-au mărturisit in botez.
De asemenea au venit prin transfer de la alte biserici baptiste un număr de aproximativ 130 de persoane.
 

 In această perioadă însă nu au fost numai adăugiri, ci şi scăderi. Astfel unii s-au mutat în alte localităţi şi şi-au luat cu ei şi biletele membrale de transfer. Alţii au fost disciplinaţi prin excludere, în urma unor păcate dovedite, iar un numar destul de însemnat au plecat la Domnul, prin deces.

Asa se face că la 01.01.2007, numărul membrilor bisericii a ajuns la 576 , dar ceea ce este îmbucurător e faptul că la serviciile de duminică, biserica este plină, fiind frecventată de un număr însemnat de prieteni.

In decada 2007-2017, ce a urmat elenului tineresc al primilor cinci ani de activitate a bisericii Speranta in cartierul Govandar l-au marturisit pe Domnul in apa botezului 135 de frati. De asemena la numarul membrilor s-au adaugat 52 de frati veniti prin transfer.
Domnul a hotarat sa cheme la el fratii care si-au incheiat alergarea pe acest pamant, tot odata au avut loc plecari prin transfer, excluderi si reprimiri, astfel incit numarul membrilor la data de 01.01.2017 fiind de 535.

In ianuarie 2014, cu prilejul Adunarii Generale, sub calauzirea Duhului Sfant, Biserica Speranta l-a ales pe fratele Manoila (Gelu) Dumitrascu ca pastor si ne rugam pentru el ca Dumnezeu sa-i dea intelepciune in calauzirea bisericii Sale locale.

Incepand cu 1 ianuarie 2016 fratele Mihai MIHUT, cel care s-a pus in slujba Domnului, coordonand lucrarile de edificare ale locasului bisericii si care a slujit cu devotament biserica noastra timp de 14 ani, a decis sa se retraga din lucrare, ramanand aprope din punct de vedere sufletesc de Biserica Speranta.

 
 Dumnezeu a binecuvântat această biserică cu un potenţial spiritual deosebit. Astfel putem spune că se lucrează pe toate fronturile, incepând cu copiii care se adună în fiecare duminică  dimineaţa la studiu biblic, pe clase şi continuând cu lucrarea cu tineretul, lucrarea de creştere spirituală (ucenicizare) cu proaspeţii botezaţi, lucrarea corală, de misiune si de evanghelizare, ora surorilor şi partăşia lucrătorilor bisericii.  
 Îl slăvim pe Dumnezeu pentru această  uşă pentru evanghelie pe care a deschis-o El în această zonă a oraşului nostru şi ne rugăm ca mulţi oameni să-L găsească aici pe Dumnezeul adevărat şi poarta catre cer prin credinta in Isus Cristos.
Fie ca Biserica Creştină Baptistă "Speranţa" Reşiţa să fie cu adevărat o biserică aducătoare de speranţă, mângâiere şi pace pentru mulţi semeni de-ai noştrii, prin cunoaşterea Domnului nostru Isus Cristos, Mântuitorul lumii.